T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANKARA / YENİMAHALLE - Mimar Sinan Ortaokulu

Mimar Sinan Ortaokulu

Telefon
0 (312) 336 09 70
Belgegeçer
0 (312) 336 09 70
WEB
https://ankaramimarsinan.meb.k12.tr
Adres
Demetgül Mah. 412.Sk. No54 Demetevler / Ankara
Vizyon
Demokratik, laik, hukukun üstünlüğüne inanan, insan haklarına saygılı, Atatürkçü düşüncenin ışığında çevre ve yurt sorunlarına duyarlı, kendisi ile barışık, kaliteyi hayat tarzı olarak benimsemiş, sevgiyi ön plana çıkaran, çevresine model olan bir eğitim kurumu olmaktır.
Misyon
Bütün öğrencilerin etkili ve kalıcı öğrenmelerini sağlamak onların bilgili, becerikli, araştırmacı bireyler olarak yetiştirilmesini sağlamak. Sorgulayıcı bir ruha sahip olmalarını, ana dilini etkili bir biçimde kullanabilmelerini sağlamak. Kendine güvenen bireyler olarak yetişmelerine fırsat tanımak, Atatürk ilke ve inkılâplarına bağlı, çağdaş demokratik laik bireyler olarak yetiştirmek. Onların 21. yüzyılın gelişen ihtiyaçlarına cevap verebilecek beceriler kazandırabilmek için varız.
Başarılar
İstiyoruz ki; Öğrencilerimiz Atatürk İlke ve İnkılaplarını özümsemiş, ülkemizi çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine taşımayı amaç edinmiş bireyler olarak yetişsin. İstiyoruz ki; Öğrencilerimiz Atatürk’ün “Hayatta en hakiki mürşid ilimdir, fendir” sözünden hareketle teknolojik gelişmelere ve yeniliklere açık bireyler olarak yetişsin. İstiyoruz ki; Okulumuzu çevresini aydınlatan bir güneş, bireyleri çevresine ışık saçan bir yıldız kabul edilsin. İstiyoruz ki; Öğrencilerimiz demokrasiyi temel ilke edinmiş, demokratik davranabilen bireyler olarak yetişsin. İstiyoruz ki; Öğrencilerimiz Türk ulusunun öz değerlerini kazanmış ve bunları yaşam biçimine dönüştürmüş bireyler olarak yetişsin.
Öğretmen :65
Öğrenci :908
Derslik :35
Atölye-İşlik :1
Toplantı Salonu :1
Çok Amaçlı Salon :2
Biyoloji Laboratuvarı :1
BT Sınıfı :1
Müzik Sınıfı :1
Resim Sınıfı :1
Kütüphane :1
Kütüphane Kitap Sayısı :6000
Öğretim Şekli :TAM GÜN EĞİTİM
Saatler
08 : 30 - 11 : 40 12 : 20 - 14 : 40
Isınma
DOĞALGAZ
Bağlantı
Yok
Yabancı Dil
Pansiyon Bilgileri
Ulaşım
Batıkent-Ulus Belediye Otobüsleri Yenimahalle bağlantılı çalışmaktadır. Batıkent-Ulus Dolmuşları Ulus-Demet-Lalegül-Ostim-Batıkent bağlantılı çalışmaktadır. Batıkent-Mamak Halk Otobüsleri Dikimevi-Cebeci-Kızılay-Bakanlıklar-Gazi Mahallesi-Lalegül bağlantılı çalışmaktadır. Batıkent-Keçiören Dolmuşları da Yenimahalle bağlantılı çalışmaktadır. NOT: Okulumuz Lalegül Kavşağına 500 m, Demetevler Metrosuna 600 m mesafede bulunmaktadır.
Servis Bilgisi
Yerleşim Yeri
Demetgül Mah. 412.Sk. No54 Demetevler / ANKARA
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
İLÇEYE UZAKLIK 2 KM
Kontenjan Bilgileri
Sportif Etkinlikler
Bilimsel Etkinlikler
Proje Çalışmaları
Yazdır